+32(0)2 582 98 50

Sofis

Sofis is de merknaam ontstaan uit de fusie van twee wereldleiders op het gebied van afsluiterbediening. Netherlocks Safety Systems en Smith Flow Control zijn gefusioneerd en gaan verder als Sofis. Met hun gecombineerde expertise stelt SOFIS u in staat om de veiligheid en efficiëntie van uw afsluiterbediening te verbeteren door geavanceerde geïntegreerde oplossingen te bieden, gebaseerd op een compleet hoogwaardig assortiment producten en diensten. Voor de installatie en het onderhoud van alle producten heeft Sofis ervaren VCA-gecertificeerde technici tot uw beschikking.

Procesveiligheid

Verschillende productlijnen voor de aflsuitervergrendeling die de procesveiligheid verbeteren en een juiste werking garanderen vanaf de indienststelling.

Afsluitervergrendeling (interlock): met een mechanische vergrendeling die permanent op een afsluiter wordt gemonteerd vermijdt u menselijke fouten tijdens kritische manoeuvres. SOFIS helpt u met het ontwerp van de sequentie, ontwikkeling van op maat gemaakte systemen en beheer van complexe projecten. SOFIS is de ontwikkelaar en fabrikant van de meest bekende merken van vergrendelsystemen:
  • Netherlocks
  • Smith Flow Control (SFC) 
  • Ellis 
Schakelvolgorde: Meerdere vergrendelingen kunnen samengevoegd worden in een logische en veilige volgorde voor zowel handbediende als gemotoriseerde controlesystemen van industriële processen. Sequentie controle producten beheren de veilige vrijgave van vergrendelsleutels.

Sleutelbeheer: De SOFIS sleutel-management productgroep bestaat uit een reeks vergrendeling-sleutelkasten. Sleutel management kasten beheren en registreren de aanwezigheid en de vrijgave van sleutels, zodat u zicht krijgt op de status van uw productie-eenheid en automatiseert eventueel het beheer van de sleutels. SOFIS-sleutelbeheersystemen zijn van toepassing op zowel Netherlocks- als Smith-vergrendelingen.

Lockout van afsluiters: SOFIS biedt een reeks producten om elk type afsluiter tijdelijk te vergrendelen bv. tijdens onderhoud. Zo voorkomt u dat afsluiters per ongeluk worden bediend.

Monitoring van afsluiters

VPI afsluiter positie indicatoren (Valve Position Indicator): VPI positie indicatoren zorgen voor betrouwbare, real-time statusinformatie van uw handwielbediende afsluiters naar uw besturingssysteem. Dit product is ontworpen voor multi-turn afsluiters zoals klep- en schuifafsluiters.

FAITH partial stroke testing devices: Met het FAITH partial stroke testapparaat zorgt men ervoor dat de kritische motorbediende afsluiters (MOV's) zoals vereist functioneren. Dit mechanische systeem zorgt tijdens normale werking voor een partiële klepstand beweging van kritieke MOV's en garandeert een veilige test met betrouwbare resultaten.

IML actuator lock: Om de motor (actuator) van een afsluiter veilig te onderhouden tijdens normale bedrijfsvoering, ontkoppelt de IML actuator lock de motor tijdelijk van de afsluiter, die ook geblokkeerd wordt. Zo kunnen de motoren onderhouden worden, zonder risico van ongewilde wijziging van de afsluiterstand.

Aandrijfsystemen

Aandrijfsystemen die de bediening van handbediende kleppen vergemakkelijken en het rendement verbeteren.

EasiDrive draagbare klep actuator: Met de EasiDrive is het makkelijker om zware handventielen te bedienen. Dit draagbaar pneumatisch gereedschap vergemakkelijkt de handmatige bediening.

Draagbaar pneumatisch aandrijfmechanisme voor kleppen (Power Wrench portable valve actuator): Met dit pneumatisch aandrijfwerktuig vermindert u aanzienlijk de bedieningstijd van grote kleppen tijdens uitvaltijd (downtime) en onderhoud. Men bedient elke meer-toeren mechanisme met een universeel aandrijfmechanisme binnen enkele minuten.

FlexiDrive remote operator: Men kan moeilijk bereikbare handbediende kleppen veilig en gemakkelijk bedienen met behulp van een FlexiDrive afstandsbediening. Elke handbediende klep kan vanaf een veilige afstand (maximaal 30 meter afstand) handmatig bediend worden.

Lockout/Tagout

Sofis biedt ook eenvoudige vergrendelingsystemen aan om afsluiters tijdelijk te vergrendelen met een hangslot. Vergrendelingen en hangsloten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en types.

Adres
Kam 13 / 1
1780 Wemmel
België
Telefoon
+32 (0)2 582 98 50
E-mail
info@vena-contracta.be
Vind ons op